top of page

Biografie

Phil Kevin werd geboren in Sint-Truiden op 11 september.  Hij groeide op in een gezin als enig kind. 

Hij is amper 5 jaar als hij start met danslessen. Terugkijkend naar het tijdsbeeld toen hij die leeftijd had, was dit als jongen in een kleine stad als St-Truiden revolutionair. Maar hij was overtuigd om te volharden en danser te worden.

Hij volgde een professionele dansopleiding en werd uiteindelijk klassiek balletdanser/choreograaf.  

 

Een gekke weddenschap omtrent zingen bracht hem tot het maken van 'een plaatje'.  Dat werd dan nog geperst op vinyl en alzo maakte hij nog echt een eerste plaatje.  Er gebeurde maar weinig mee maar toen hij ging samenwerken met producer Roger Baeten (B Rodgers) eind jaren tachtig kreeg zijn zangactiviteit een beetje aandacht van o.a.

Radio 2 met mensen zoals Jos Ghysen, Ro Burms, Tom Vossen, e.d. 

Alles verliep toen nog in een tijd dat Vlaamse artiesten moeizaam in de media kwamen. Al zeker niet makkelijk via kanalen als televisie. Tot in februari '89 er een nieuwe zender kwam; 'VTM'.  Met een nieuw muziekprogramma

'Tien om te Zien'.  Plots werd de Vlaamse showbizz wakker geschud.  Phil's producer Roger Baeten kwam met een goede song. Een melodie die bleef hangen in de oren. Phil schreef er een tekst op.  

En zo werd 'KOMAAN EN DOE HET' opgenomen. 

 

Met die opgenomen muziekband ging Phil van platenfirma naar platenfirma met de vraag of ze het wilden uitbrengen op vinyl-single. Het was Stan Verbeeck (label Rainbow) die zag dat een blonde krullenbol die zou zingen over

'Komaan en doe het... doe het nog een keertje met mij'  wel kon scoren in Vlaanderen.  Zeker als het liedje aandacht kon krijgen op nationale televisie. 

1989 - Tien om te Zien - VTM - Zeedijk Blankenberge ... 

Men moet bijna van een andere planeet zijn om de eerste zomer van Tien om te Zien niet meer te weten of niet beleeft te hebben. Het was 'booming in Vlaanderen' rond nieuwe Vlaamse artiesten. Op maandag stroomde de zeedijk in Blankenberge vol met zo'n 20.000 mensen voor de TV-opnames en op donderdagavond viel het leven even stil want dan zat iedereen voor de televisie voor de uitzending ervan.  Het was het fenomeen van de jaren '80-'90 zoals in de jaren '70 iedereen thuis bleef voor Dallas. 

 

Artiesten werden geboren, hits werden gemaakt en kregen een massale plug op VTM. En al de rest volgde... alle andere radio & TV zenders programmeerden dan ook die nieuwe Vlaamse goden.  

Wekenlang stond de song in de Vlaamse Top 10 en week na week was hij te gast op de zeedijk. 

Phil Kevin maakte voor iedere blonde krul duizenden fans.  

Van zeedijk in blankenberge tot de kleinste zaal en grootste feesttent zong die zomer uit volle borst

'Komaan en doe het... doe het nog een keertje met mij'

 

De single werd een gouden plaat en Phil doorkruiste jarenlang het Vlaamse land voor honderden optredens per jaar. 

Succesjaren volgden na elkaar maar Vlaanderen is klein en Phil besefte dat alles omtrent de showbizz ook kon stabiliseren en koos ervoor om in 1993 een dansschool op te starten in zijn geboortestad Sint-Truiden.

Samen met zijn levenspartner Elisa Kevin, werd dit een levenswerk de uitbouw van een dansschool. 

Jarenlang bouwden ze aan een vast publiek. Een dansschool met voorop gespecialiseerd naar kinderen & jeugd. 

Met dansstijlen van Klassiek Ballet tot Streetdance & Hip Hop. 

Maar toen het populaire 'ZUMBA' furore maakte in America & Latijns America waren Phil & Elisa één van de eerste Belgische Zumba Instructors die overal ter wereld Zumba-classes gaven. En toen ZUMBA België veroverde waren zij als team samen diegenen die de populaire Latin Workout voluit exploiteerden. 

Meer dan 10 jaar lang combineerden ze plaatsen als Mexico, Dominicaanse Republiek, Miami, ... als woonst en werkgebied met België.  

 

Maar er was als koppel ook een kinderwens.  En die werd ingevuld in 2011 met een prachtige zoon Cedeño. 

HIER WORDT NOG AAN GEWERKT.  DANK VOOR UW BEGRIP. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phil-Kevin 03.png
bottom of page